Supertalang ansvarar för projektledarutbildning

Varje år identifierar tidningen Veckans Affärer 101 ”supertalanger”. Maria Elmquist, Chalmersforskare och ansvarig för projektledarutbildningen Panorama, utsågs till 2012 års supertalang nummer 10.

Veckans Affärers urval av talanger är baserat på kriterierna kunskap, prestation, drivkraft, trendkänslighet, personligt varumärke och framtidspotential. Utnämningen är mycket prestigefull och bland tidigare talanger återfinns framgångsrika personer som exempelvis Gustav Fridolin, språkrör för Miljöpartiet, och Birgitta Ohlsson, EU-minister.

– Det känns oerhört hedrande att ens komma i fråga för den här listan, säger Maria Elmquist. Det är roligt att en tidning som Veckans Affärer även inkluderar akademin när de identifierar talanger, och inte bara tittar på personer från industrin och politiken.

Maria Elmquist är docent på avdelningen Innovationsteknik på Chalmers och ansvarar även för Chalmers Professionals projektledarutbildning Panorama. Hennes meriter omfattar bland annat en snabb akademisk karriär, Wallanderstipendiet 2009 samt ett uppmärksammat bokprojekt.

Läs hela intervjun på Chalmers Insidan »

Mer information om projektledarutbildningen Panorama »